Uzbekistan-Pogled na grad

UZBEKISTAN

Uzbekistan – Arhitekturni biser Svilenog puta

Uzbekistan, uputite se među građevine koje oduzimaju dah i govore o burnoj prošlosti. U Uzbekistanu doživite tri dragulja: Samarkand, Bukharu i Khivu.

Uzbekistan

Dragi putnici

Kako bi lakše mogli izabrati iz bogate ponude svih naših putovanja i vidjeti programe, preusmjeriti ćemo vas na slovensku stranicu. KLIKNITE OVDJE...


O zemlji

Ići Putem svile znači slijediti duha. Nebrojeno mnogo puteva, a svi su ispravni... Osjetite ozračje tisućljetnih puteva kojima su putovale dragocjenosti, u njih odjeveni mentaliteti i vjerovanja, inovacije i narodi - junaci i carevi, vojskovođe i mistici, trgovci i karavane, vagabundi i pustolovi... Danas su to pak ljubitelji putovanja i prvi turisti.

Na raskršću i sjecištu velikih civilizacija danas samuju nekada golemi gradovi Puta svile - Samarkand, Buhara, Khiva i Merv, Konye Urgenč, Oš i Kašgar. Bude nam maštu poput bajke 1001 noć... No to je samo jedan od utisaka o srednjoazijskim prostranstvima.

Vrhunsko iskustvo putovanja je u odvojenosti, nedostupnosti i kontrastu! Za pustinjskim Turkmenistanom slijedi razvijeni, no ruralni Uzbekistan s najljepšim gradovima iz prošlosti... Istočno od njega leži gorska, na putu prema Kini usnula Kirgizija - zemlja planinskih nomada, pašnjaka i konja! Zapadna kineska provincija je neopisiv kontrast - uhvaćena između pustinja Taklamakan i Gobi te visokih planina Tianšan i Pamira, svojvrsna je mješavina ujgurske muslimanske prošlosti i kineske sadašnjosti.

Zašto Putem svile?

  • Put svile - osjetite dug istraživanja i otkrića,
  • Aškabad- moderni feniks u pustinjskom Turkmenistanu,
  • Samarkand, Buhara, Khiva, Kašgar - veličanstveni gradovi Puta svile,
  • Taškent - moderni grad sa srednjoazijskim Broadwayem,
  • živopisne tržnice Aškabada, Oša i Kašgarja,
  • pustinja Taklamakan - uđeš i više se ne vraćaš,
  • Karakul - jezero u Karakorumu pod veličanstvenim Mustag Ato,
  • ozračje odvojenosti, suprotnosti i Puta svile...

 

Portal agencija-oskar.hr upotrebljava kolačiće kako bi analiza posjeta unaprijedila usluge u svrhu oglašavanja i istraživanja Interneta. Molim vas da ljubazno dozvolite da na vaše računalo učitamo kolačiće u tu svrhu. U slučaju da nastavite upotrebljavati našu web stranicu, mi ćemo to shvatiti kao pristanak. Vašu odluku uvijek možete ovdje promjeniti. ovde
Slažem se
Ne slažem se
Želim saznati još