Putovnice i vize

Važeća putovnica i uredne vize ključni su uvjet ulaska u određenu državu. To je činjenica koja je svakome poznata, no može nam prouzrokovati mnogo glavobolje ako o tome ne vodimo računa na vrijeme. U vezi putovnice i vize najbolje je razmisliti prilikom prijave!

Putovnica

Caye CaulkerZlatno pravilo: putovnica treba vrijediti barem 6 mjeseci nakon planiranog izlaska iz države! Ako dakle pri prijavi ustanovite da valjanost vaše putovnice ističe prije, najbolje bi bilo razmisliti o produljenju, odnosno vađenju nove putovnice.

Neke države imaju posebne uvjete (npr. u putovnici ne smije biti izraelski žig…). Za neke države potrebne su nam vize.

Za valjanost putovnice odgovoran je putnik.

Vize

U programu putovanja nalazi se podatak o potrebnim vizama za vlasnike hrvatske putovnice te eventualni posebni uvjeti. Suputnik može sam vaditi vizu ili se odlučiti da uz doplatu vizu za njega izvadi Agencija Oskar.

O vizama razmislite prilikom prijave. Postupci za dobivanje viza mogu biti dugi (za putovanja u neke srednjeazijske države mogu trajati i do 7 tjedana!), a i politika izdavanja viza i traženi uvjeti za dobivanje istih neprestano se mijenjaju.

Važno! Dobivanje nekih vize (viza) zahtjeva da ostanete bez putovnice na određeno vrijeme. Razmislite možete li u periodu prije putovanja ostati bez nje (službena putovanja…).

Vađenje vize – pomoć Agencije Oskar

Prilikom prijave možete se odlučiti na mogućnost da vam potrebne vize izvadi Agencija Oskar. Indija ljudiTime izbjegavate gubitak vremena i zamršene procedure, a obično i veće troškove koji su proizlaze iz individualnog dobivanja vize.

Objavljene cijene i postupak dobivanja vize zasnovani su na grupnom dobivanju viza i vrijede u slučaju da putnik u agenciju, pravovremeno i u skladu s uputama Agencije Oskar, dostavi sve potrebne podatke i dokumente. Putnik jamči za vjerodostojnost informacija i priloženih dokumenata. U slučaju da putnik ne priloži sve dokumente pravovremeno, sam preuzima odgobornost za dobivanje vize, odnosno dodatne troškove s tim povezane.

 

Portal agencija-oskar.hr upotrebljava kolačiće kako bi analiza posjeta unaprijedila usluge u svrhu oglašavanja i istraživanja Interneta. Molim vas da ljubazno dozvolite da na vaše računalo učitamo kolačiće u tu svrhu. U slučaju da nastavite upotrebljavati našu web stranicu, mi ćemo to shvatiti kao pristanak. Vašu odluku uvijek možete ovdje promjeniti. ovde
Slažem se
Ne slažem se
Želim saznati još